tiistai 19. marraskuuta 2013

Eevi esteillä

Tänään Eevi pääsi piitkästä aikaa hypäämään pieniä jumppahyppyjä Juho Norilon kanssa. Itse en rohjennut kiivetä kuskiksi tähän meille molemmille vieraampaan lajiin nyt kun tammalla on viime hyppykerrasta aikaa ainakin puolisen vuotta kesän tapaturman vuoksi, eikä hyppykokemusta ole kummallakaan muutenkaan liikaa. Oli siis hyvä, että ainakin toinen osapuoli ratsukossa tietää mitä tekee ;)


Eevi oli aluksi lähinnä ihmeissään, että mitä tuo pitkä mies tekee kyydissäni ja vielä ihan oudon satulan kanssa? Tammalla kun ei käytännössä ratsasta kukaan muu kuin minä ja toisinaan valmentajani, molemmat aika pieniä naisia. Hetken verkkailtuaan ja tutustuttuaan hevoseen Juho kuitenkin pääsi hyppäämän ja hitaasti mutta varmasti Eevi heräsi estevireeseensä muistaessaan että tämähän oli tätä hauskaa! Se yksi pakollinen kielto oli tehtävä pienelle pystylle jossa oli muurilaatikot alla (siis ihan oikeasti pakollinen, Eevillä on hassu tapa joka hyppykerralla alkupuolella kieltää yksi este jonka jälkeen se vasta terävöityy ja lähtee pyrkimään eteen,) mutta siitäkin päästiin hienosti heti seuraavalla yrityksellä yli. Ilmavaraa hypyssä tosin oli vaikka muille jakaa, ihan vaan siltä varalta että puomi vaikka sattuisi puraisemaan mahasta, kuten alla olevasta videosta näkyy... ;)


Eevi parani paranemistaan koko tunnin ajan ja lopulta päästiin hyppäämään kokonaisuudessaan pieni jumpparata. Eihään näitä muut ihmiset varmaan oikeiksi esteiksi kutsukaan, mutta näin koulutuupparin näkökulmasta on tämä jo yhdelle viimeksi viimetalvena hypänneelle karvakorvalle paljon. Koin lähes äidillistä ylpeyttä, kun tamma osasi olla näin viisaasti, Eevin estehyppely kun toisinaan johtaa hienoiseen kuumumiseen ja kevyeen taka- ja miksei etupäähänkin, kun esteet alkavat innostaa. Ehkä olin eilen onnistunut väsyttämään tamma riittävästi Håckan Whalmanin koulutunnilla, niin ei tarvinnut riehua? Paitsi tietysti ihan vähän loppuraveissa, vaan ettei pääsisi unohtumaan!


Eevi oli kyllä niin innoissaan ja selvästi tyytyväinen itseensä hyppytunnin jälkeen, uskon että vähän toisenlainen jumppa tekee hyvää sekä hevosen mielelle että kropalle. Ensiviikolla sama uudestaan niin saadaan ehkä vähän touchia. Näitä videoita lataillessani löysin myös muutamia ihanan vauhdikkaita hyppykuvia kesältä 2012, kuskina kaverini Essi.
2 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Videot on aina plussaa :3


  ❤: http://kehvelijehnakas.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, mukava kuulla! :) Voisin yrittää saada jossainvaiheessa aikaiseksi myös videopostauksen joltain koulutunnilta.

   Poista