torstai 28. marraskuuta 2013

Eevin treeniviikko

Ajattelin nyt tehdä pienen treenipostauksen koskien Eevin liikutusta. Tekstin otsikosta poiketen päätin sisällyttää tähän "treenipäiväkirjaan" hieman pidemmän ajanjakson, jotta saisitte realistisemman kuvan siitä millaisella rytmillä tamman kanssa valmentaudumme, vietämme vapaapäivää jne.

Ma. 18.11 Kouluvalmennus, Håkan Wahlman
Ti. 19.11 Esteet, Juho Norilo
Ke. 20.11 Juoksutus
To. 21.11 Kävelytys
Pe. 22.11 Kouluvalmennus, maapuomit
La. 23.11 Maasto ja perusrats. sileällä
Su. 24.11 Kävely maasto
Ma. 25.11 Perusrats. sileällä
Ti. 26.11 Esteet, Juho
Ke. 27.11 Ratsutus
To. 28.11 Kävelytys
Pe. 29.11 Kouluvalmennus
La. 30.11 Kouluvalmennus, Tiina Karkkolainen


Pyrimme Eevin kanssa pitämään vähintään yhden maastopäivän viikossa, jotta sekä kuskilla että hepalla pysyisi mieli virkeänä, onhan metsässä samoilu ja kiipeily myös loistavaa vaihtelua kouluratsastukselle. Rasittavampia treenejä, kuten varsinaisia koulu- tai estevalmennuksia on kahdesta kolmeen kertaan viikossa ja jokaiseen viikkoon mahtuu myös yleensä yksi tai joskus kaksikin vapapäivää jolloin Eeviä talutellaan n. 30-50min. Mielellään pyrin ratsastamaan itse kevyesti tai kohtuullisen rasittavasti ennen valmennuksia, jotta työskentelyä ei tarvitse aloittaa seuraavana päivänä aivan nollapisteestä ja palauttelut hoidan joko selästä käsin tai harvemmin juoksuttamalla joustoshambonilla. Valmentajani ratsuttaa Eeviä säännöllisen epäsäännöllisesti, karkeasti arvioiden kahden viikon välein. Kotivalmentajani lisäksi tallillamme pitävät tunteja myös mm. Håkan Wahlman ja Tiina Karkkolainen, joiden valmennuksissa käyn silloin tällöin.
Siinä mielessä tämä esimerkkiajanjakso on hieman poikkeuksellinen, että normaalistihan esteet eivät kuulu meillä ihan joka viikon ohjelmaan. Ajattelin tästälähin kuitenkin yrittää sisällyttää pikku hyppäilyä Eevin treeniin jos ei nyt ihan joka viikko, niin ainakin joka kuukausi, kun tamma siitä näinkin paljon näyttää tykkäävän ja on ollut aina esteiden jäljiltä todella hyvä ratsastaa. Alla on video Eevin ja Juhon viime tiistaisesta hyppykerrasta. Pakko myöntää, että olin positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin pieni koulukiikkuni selvisi vesimatosta ja angrybirdseistä, vaikka tämä oli vasta toinen hyppykerta puolen vuoden tauon jälkeen :)


Välillä täytyy muistuttaa ihan itselleenkin, kuinka lyhyen aikaa tamma on oikeastaan ollut taas töissä, ja juuri kevyempien päivien määrästäkin voi huomata, että kyseessä on kuitenkin kuntoutettava hevonen. (Lisää Eevin onnettomuudesta ja kesän sairaslomasta voit lukea täältä).Pyrin pitämään treenit tarpeeksi monipuolisena, huolehtia palautumisesta ja vapaapäivistä, enkä ahnehdi liikaa vaikka Eevi onkin tuntunut nyt hyvältä, niin eiköhän se peruskunto sieltä hiljalleen rakennu, päivä kerrallaan! Kuvat arkistosta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti