tiistai 10. joulukuuta 2013

Viimeaikaisia valmennuksia

Lupailin tuossa aiemmin videopostausta myös kouluvalmennuksistamme ja tässä sitä tulee! Videot ovat viime viikkojen ajalta Tiina Karkkolaisen ja Håckan Wahlmanin valmennuksista.

Eilen Hockun tunnilla työstimme hevosen yleistä liikkumista vastalaukkojen, avojen, raviväistöjen ja pysähdysten avulla. Eevillä oli alussa aika reilusti virtaa kylmien kelien takia, ja ensin täytyi tehdä muutama pakollinen pakkaspomppu, mutta aika pian tamma rauhoittui mukavan energiseksi ratsastaa. Eevi on hiljalleen saanut hieman enemmän ilmaa ja joustoa liikkeeseen ja jaksaa jo kantaa itsesä ihan mukavasti ajoittain. Pitkissä ja rankoissa treeneissä se kuitenkin hyytyy loppua kohden, kun kunto ei vielä ole mikään huippu, siksi eilenkin puolen tunnin tehokas yksäri oli meille oikein hyvä ratkaisu.

Laukkapätkää

Vastalaukkaa

Raviväistöjä

Loppuraveja

Eniten minulla osuu omassa ratsastuksessa silmään tuo istunta. Minun on välillä todella vaikea päästä istumaan rennosti ja syvälle satulaan hevosen ympärille jalka pitkänä. Heti jos Eevi on raskas tai hidas pohkeelle, se vetää minut kokoiselleni hieman turhan suurena ratsuna mukanaan ylös penkistä, jolloin jalkani lähtee kipuamaan ylös kylkeä ja takamus pomppaa satulasta. Tätä sitten yritän kompensoida puristamalla polvella ja nojaamalla ylävartalolla taakse. Varsinkin laukassa ongelma näkyy turhan levottoman ylävartalona. Onneksi ongelmaan on ratkaisuna ne surullisenkuuluisat syvät vatsalihakset, joita käyttämällä pääsisin oikeasti istumaan sinne syvälle liikkeen mukaan. Niitä käyn onneksi pilateksessa ja method putkistossa kaivelemassa esiin joka viikko ja ne hetket kun onnistun soveltamaan oppimaani hevosenkin selkään ovat aina iloinen oivallus. Laitoin muuten mielenkiinnosta sykemittarin eilisen tunnille. Huippilukemat sain siinävaiheessa kun jäätyneet sormeni alkoivat tunnin puolivälissä sulaa, kyllä muuten sattui...!Vähän myöhässä takaa...

Tässä muutama pätkä vielä parin viikon takaisesta Tiina Karkolaisen valmennuksesta, jossa yritimme räpeltää vaihtoja. Muutenkaan emme ole niitä Eevin kanssa kauheasti noin kunnon kouluratsastusmielessä tehneet, ennemminkin hieman puomin päällä harjoitellen. Nyt Eevin sairasloman jälkeen vaihdot ovat jääneet lähes täysin unholaan, joten voinette uskoa, että sekä kuski että ratsu saivat hieman arpoa tällä tunnilla. 45min vastalaukkaa ympyrällä vaihtojen kera sai hien virtaamaan, ja tamman kuivatteluun menikin kunnolla aikaa, tässä kun sitä ei oltu vielä edes klipattu, toisin kuin nyt. Työläässä vastalaukassa ja Eevin vähän hyytyessä loppua kohden arvaatte varmaan istuntani puutteiden korostuvan. Odotan niin paljon joululoman alkua ja sitä, että minulla on taas aikaa pitää huolta omasta kropasta ja ehkä saada siten istuntaakin työstettyä. Pelkkä luennoilla istuminen ei näköjään vastaa satulassa istumista ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti